EXCLUSIV VIDEO | Cișmigiu și Herăstrău, mândria Bucureștiului, exemple de ”așa nu” printre parcurile Capitalei. ”Erau o frumusețe, acum este dezastru”

Publicat: 21/03/2023, 15:38

În marile parcuri din Capitală a început curățenia de primăvară. Majoritatea bucureștenilor sunt mulțumiți de starea în care se află parcurile IOR, Kiseleff și Drumul Taberei, fiind de părere că acestea sunt destul de curate și îngrijite. La polul opus, parcurile Cișmigiu, Bazilescu și Pantelimon se află pe lista neagră a curățeniei, cei mai mulți considerând că acestea se află într-o stare deplorabilă, iar autoritățile ar trebui să facă mai mult pentru spațiile de recreere.

Situat în partea de nord a Capitalei, Parcul „Regele Mihai I al României”, în trecut Parcul Herăstrău, este cel mai mare parc din București, având o suprafață totală de 187 de hectare. În ciuda notorietății sale, parcul nu se află într-o stare strălucită, pe multe dintre aleile parcului, asfaltul fiind vizibil deteriorat și crăpat, iar multe dintre bănci având scândurile rupte.

Echipe de la Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) sunt însă prezente în parc și se ocupă de curățenia spațiilor verzi și de igienizarea locurilor de joacă pentru copii. După ce, recent, o betonieră a fost surprinsă pe aleile Parcului Herăstrău, echipele de pe teren se ocupau deja cu strângerea reziduurilor rămase în urma recondiționării asfaltului.

Întrebată cum i se pare starea Parcului Herăstrău din prezent, la început de primăvară, o femeie a răspuns: „Nu am mai fost de mult, de ceva timp – de obicei trec pe aici, dar e o perioadă foarte lungă de când nu am mai venit -, dar mi se pare curat. Au asfaltat, chiar nu știam”.

Parcul Herăstrău: ”Anul trecut a fost dezastru, erau numai șobolani, acum este ok”

„Nu arată cu foarte mult schimbat față de alți ani. Adică se pot face și lucruri mult mai multe pentru un parc atât de mare și de frumos cum e Herăstrăul, să arate, poate, ca un parc din străinătate, comparativ. Natura ne ajută, România este o țară frumoasă și, atunci, merită”, a spus o tânără care alerga în parc.

Întrebată cum ar putea să se dezvolte mai mult parcul, aceasta a precizat că ar trebuie să fie „în primul rând, mai curat”.

„Momentan, este curat, au început să toaleteze copacii, toate cele. Anul trecut a fost dezastru, chiar dezastru, și nu puteam… erau numai șobolani, dar acum este ok”, a spus o altă femeie care se plimba prin Parcul Herăstrău.

„Multe leagăne sunt rupte, sunt vai mama lor, e pericol pentru copii să se dea în leagăn. Cu siguranță ar trebui înlocuite – și igienizate, și toaletate, și toate cele, ca să avem o siguranță cu copiii”, a precizat femeia.

Întrebată cum i se pare că arată parcul Herăstrău, la început de primăvară, o altă femeie consideră că este „jalnic”, în contextul în care „nu e îngrijit”.

„Frunzele nu sunt curățate din toamnă. Nu știi ce anotimp e, primăvara, toamna. Ar fi nevoie de curățenia frunzelor, niște flori mai multe”, a adăugat aceasta.

Parcul Cișmigiu: „Este dezastru, sub orice critică. Este mizerie, nu sunt WC-uri”

Parcul Cișmigiu, cea mai veche grădină publică din București, situat în centrul orașului, este mărginită de două artere importante ale Capitalei – bulevardul Regina Elisabeta și bulevardul Schitu Măgureanu.

Deși a fost cândva unul dintre cele mai frumoase parcuri din România și un adevărat simbol pentru București, Grădina Cișmigiu se află, în prezent, într-o stare deplorabilă, iar bucureștenii care vizitează acest parc spun că Cișmigiul nu a mai fost niciodată atât de neîngrijit ca până acum.

„E dezastru. Mizerie, nu sunt WC-uri, lumea e obligată să se ducă după pom. E sub orice critică”, a afirmat un bărbat, precizând că este „foarte rău”, comparativ cu alți ani. „Ar trebui să își dea mai mult interesul pentru copiii ăștia, care se joacă și ei.

Duceți-vă la locul de joacă, e sub orice critică, au căzut pomi”, a mai spus bărbatul, fiind de părere că „reprezintă un pericol foarte mare – și nu doar pentru copii, pentru toată lumea”. „Este păcat ca acest parc, care este în București și este o istorie – o istorie a României – să fie în felul ăsta”, a menționat bărbatul.

„Deocamdată este un mai pic curat față de alte dați, dar probabil că s-a făcut între timp curățenie. Cu siguranță că se poate și mai bine. Acum este mai binișor. Față de înainte, era mult mai bine atunci, înaintea acestui primar”, susține un alt bărbat.

Întrebat ce ar trebui să facă autoritățile pentru acest parc, un bărbatul a spus: „Mult mai multă întreținere, curățenie, plantat de gazon”, precizând că locurile de joacă pentru copii sunt și ele „insuficiente”.

De aceeași părere este și un alt bărbat, care lucra la aparatele de fitness, considerând că starea parcului este „deplorabilă, mizerabilă”.

”Înainte era mult mai curat, acum văd că nu prea se mai face. Acum au mai început, după o săptămână – două, să mai facă ceva, dar până acum chiar nu făceau nimic, era jale. Nu poți să stai pe bancă că, la fel, este mizerie”, a precizat bărbatul.

„Nu se compară cu alți ani. Înainte era o frumusețe aici, este parcul în centrul capitalei, în centrul Bucureștiului. Dacă vă duceți în IOR sau vă duceți în Moghioroș, să vedeți ce curățenie este, față de aici”, a mai spus bărbatul.

Parcul Kiseleff: „Arată mai bine decât înainte”

În apropierea Parcului Herăstrău se află Parcul Kiseleff, situat în nordul Pieței Victoriei și înscris în lista monumentelor istorice din București. În interiorul parcului se află numeroase statui cu busturile unor oameni de cultură precum Nicolae Leonard sau Barbu Ștefănescu Delavrancea, fiind amplasat, totodată, și un complex de statui, format din patru piese, operă a sculptorului George Apostu.

„Este frumos, e bine îngrijit. Noi de doi ani venim aici și ne place parcul foarte mult”, spus o femeie, întrebată cum i se pare că arată Parcul Kiseleff.

„Arată mai bine decât înainte, văd că s-au pus flori, sistemul de irigare funcționează, am văzut în mai multe părți, chiar mă bucur. Și curățenie s-a făcut, am văzut cum s-a măturat aici, locul de joacă era curat, chiar felicitări”, a precizat un bărbat, adăugând că i se pare „mai bine îngrijit”, comparativ cu alte perioade, iar locurile de joacă sunt acceptabile, nu pun în pericol sănătatea copiilor.

Parcul Bazilescu: „Pomii și florile sunt neîngrijite, locurile de joacă sunt rupte, unele dintre ele. Toaletele sunt foarte murdare”

Parcul Bazilescu, fostul Parc Nicolae Bălcescu, din cartierul Bucureștii Noi, are o suprafață de 13,5 hectare. În interiorul parcului se află Teatrul de Vară și Clubul Copiilor Sector 1 – Bazilescu, unde elevii pot merge la diferite cercuri educative, existând, de asemenea, și aparate de fitness, mese de șah, locuri de joacă pentru copii și spații amenajate pentru câini.

Întrebată ce părere are despre aspectul parcului din prezent, o tânără mămică este de părere că acesta nu arată „foarte bine”. Pomii și florile sunt neîngrijite, locurile de joacă sunt rupte, unele dintre ele. Toaletele sunt foarte murdare, câteodată nu funcționează, scrie «Defect»”.

Femeia consideră că locurile de joacă pentru copii „sunt deplorabile”, iar comparativ cu alți ani, i se pare că este „mai rău, categoric”, arătând că ”era mai bine când era primarul celălalt”. Din punct de vedere al curățeniei din parc, spune însă că lucrurile i se par „OK”.

Întrebat dacă i se pare curat în parc, un bărbat a spus: „Oarecum. Nu foarte îngrijit, față de alte parcuri în care mă duc cu copilul, că sunt cu copilul momentan în parc. Față de acesta, de exemplu, Herăstrăul, în care mă mai duc cu copilul, mă mai duc în Mogoșoaia, la fel, este mai curat ca acesta, din punctul meu de vedere”.

„Este mai bine îngrijit față de alți ani, dar în comparație cu alte parcuri, nu este foarte îngrijit, ca să zic așa. (Locurile de joacă – n.r) sunt foarte deteriorate, din punctul meu de vedere. Nu au grijă să le vopsească sau să le curețe”, a completat bărbatul.

„Foarte bine arată parcul. Este foarte îngrijit și curat, și se vede că se ocupă de parc. Și înainte era bine. Pe vremea lui Gherasim au început toate lucrările aici, dar se mențin în continuare. Ceea ce s-a făcut atunci, se menține și acum”, este de părere o femeie.

Întrebată cum i se pare că arată acum Parcul Bazilescu, prin comparație cu alte parcuri mari ale Capitalei, femeia consideră că acesta este „incomparabil” mai frumos decât în Herăstrău, care ”arată deplorabil și nu e deloc întreținut ca lumea”.

„Pe timpul lui Ceaușescu era mult mai bine. Erau niște bănci acolo, veneau artiști, erau spectacole, parcul era îngrijit. Clădirea asta cade – eu vă spun de pe timpul Ceaușescu, că sunt de 50 de ani în cartierul ăsta”, a afirmat o altă femeie.

Întrebată dacă este de părere că se pot face mai multe pentru parc, femeia a precizat: „Sigur că da. Dar ce, au mai făcut ceva, după Revoluție? Nimic. Că au mai pus niște aparate, niște alea… Și că e ordine, așa, femeile mai mătură pe aici gunoaiele”.

Parcul Carol I: „Arată ca după iarnă, pavajele trebuie refăcute, asfaltul e spart”

Parcul Carol I, considerat unul dintre cele mai frumoase din Capitală, a fost inaugurat în anul 1906, cu ocazia sărbătoririi a 40 de ani de domnie a lui Carol I și 25 de ani de la proclamarea Regatului României. Parcul are și un lac pentru agrement, care se întinde pe două hectare, alături de câteva monumente istorice, printre care și Mausoleul.

„Este frumos, nouă ne place. Este curat și îngrijit. Am venit de câteva zile, nu venim prea des, dar când venim, ne place. Este și aer curat, și liniște. În această perioadă, e mai bine îngrijit, față de anii trecuți. Mai sunt aleile adiacente, care trebuie lucrate sau demolate complet, nu s-a ocupat nimeni de ele”, a afirmat o femeie, completând că „mai sunt suficient de multe îmbunătățiri” care a ar trebui făcute.

Întrebat cum i se pare că arată Parcul Carol I la început de primăvară, un bărbat a spus: „Ca după iarnă, așa. Adică un pic cam neîngrijit. În primul rând, pavajele astea trebuie un pic, refăcute, asfaltul e spart, te plimbi cu copilul cu căruciorul…”.

Întrebată dacă i se pare că este un parc curat, o tânără mămică a spus: „Da, mai în spate chiar curățau frunzele și am remarcat treaba asta. E nevoie de reparații aproape prin toate locurile de joacă, dar sunt drăguțe și sunt făcute OK și pe vârste potrivite, dar au nevoie de reparații constante”.

„Pare că începe să capete sens, este foarte plăcut. Eu vin de foarte mulți ani aici și cred că este unul dintre cele mai frumoase parcuri din București – mă refer ca și energie, ca și felul în care arată. Chiar am văzut că s-au mișcat lucrurile aici, adică văd că oamenii se preocupă să-l îngrijească. Din perspectiva mea, este unul dintre cele mai frumoase”, a răspuns un bărbat care se afla cu fiica sa în parc.

În ceea ce privește locurile de joacă pentru copii, bărbatul a precizat: În perioada când obișnuiam să vin cu fetițele aici, în parc, era OK. N-am remarcat că ar fi probleme semnificative, adică să pună viața în pericol a copiilor”.

Parcul Tineretului: „Aleile trebuie reparate, iarba nu este îngrijită”

Cu o suprafață de aproximativ 200 de hectare, situat în apropiere de Piața Unirii, Parcul Tineretului este, în prezent, parcul cu cea mai mare întindere din București. Acesta dispune de mari suprafețe de joacă pentru copii și spații de odihnă, iar în timpul migrațiilor de primăvară și toamnă, zona joacă un rol deosebit de important pentru o serie de specii de pasări rare.

„Ar putea să fie și mai bine îngrijit, asta este părerea mea. Depinde de Primăria Capitalei, că o parte din parc, dincolo de sală, ține de Sectorul 4 și primarul de la 4 chiar e un tip care face treabă bună. Dar aici e administrația parcurilor, de la Primăria Capitalei, care întotdeauna a fost cam cam slăbuță”, a afirmat un bărbat.

Întrebat ce îmbunătățiri s-ar putea face în interiorul parcului, bărbatul a spus: „Multe. De exemplu, începând cu aleile astea, care trebuie reparate, iarba asta care vedeți că nu a fost îngrijită ca lumea, plantați mai mulți copaci. Asta e menirea parcului, să producă oxigen”.

„Se poate și mai bine. Tocmai ce am trecut pe lângă fântâna arteziană și cad plăcile decorative, de jur împrejur, iar pe cele din față, tocmai le-a testat piticul și a fost foarte dezamăgit, din păcate”, a precizat o femeie care se afla cu fiul său în parc.

În ceea ce privește locurile de joacă pentru copii, femeia este de părere că „sunt amenajate și sunt ok, sus, în partea stângă”, considerând, totuși, că starea parcului, „din păcate, se degradează”.

„Nu este deloc îngrijit, este foarte la pământ, să zicem. La banii și la impozitul pe care îi primesc (autoritățile – n.r), s-ar putea face mult mai multe. Băncile astea, de exemplu, de vreo patru-cinci ani – poate chiar mai bine – le-au dislocat, ca să asfalteze, și le-au lăsat în paragină. Nici nu le repară, nici nu le pun la locul lor. Nu se întâmplă nimic bun, asta este…”, a afirmat un bărbat.

„Și pe partea cealaltă, la fel. Au început niște lucrări exact în miezul iernii, și la fel, le-au lăsat vraiște. Acum văd că s-au apucat din nou, au venit cu mașini, cu utilaje, probabil că o să fie mai bine”, a adăugat bărbatul.

„E frumos, îngrijit, încă se lucrează. E frumos, e liniște, aer curat. Având în vedere că e început de primăvară, probabil că o să se continue curățenia și toate cele, dar e foarte frumos. Vin de câte ori am timp, și cu nepoțeii, și singură”, a spus o doamnă din parc. În privința locurilor de joacă pentru copii, femeia consideră că acestea „sunt întreținute” și nu reprezintă un pericol pentru copii: „Vin cu toată încrederea”.

„Este mai curat decât altădată. Cred că a schimbat directorul de la parcul ăsta sau cine este manager aici. Curăță frunzele și așteptăm să curețe peste tot, este o plăcere. Să sape trandafirii ăștia, să mai pună alte flori mai frumoase, de primăvară sau de vară. Ce să mai așteptăm? Și noi să ieșim în fiecare zi să facem plimbarea noastră în parc”, a afirmat o femeie.

„Au fost ani când a fost mai curat. În ultima perioadă, cinci-șase ani, nu i-a mai dat nimeni atenție. Anul ăsta, spre deosebire de ăștia trei-patru ani în urmă, s-au apucat, au curățat trandafirii”, a conchis femeia.

Parcul Drumul Taberei: „Față de alte parcuri, este întreținut”

Parcul Drumul Taberei, fostul Parc Moghioroș, este situat în Sectorul 6  al Capitalei, în cartierul Drumul Taberei, fiind o adevărată grădină botanică, unde pot fi admirate sute de plante. În centrul parcului este un lac, cu o suprafață de 1,18 hectare, în mijlocul căruia se află o fântână arteziană care are diferite jocuri de ape.

„Arată foarte bine. Văd că se ocupă de el”, a fost răspunsul unui bărbat, fiind de părere că parcul se află într-o stare mai bună, comparativ cu anii trecuți. În ceea ce privește îmbunătățirile care ar putea fi făcute, bărbatul a precizat: „Cred că mai mult pentru copii, nu prea sunt locuri de joacă pentru copii. Este unul singur acolo, se omoară pe el, și încă unul aici. Înainte erau mai multe pentru copii, era un trenuleț, erau niște tobogane”.

„Ar mai fi de făcut îmbunătățiri, cu siguranță, cel puțin gazonul, care după Crăciun a fost destul de deteriorat. Per total, față de alte parcuri, pot să spun că este mult mai OK”, a spus o femeie, precizând că locurile de joacă pentru copii i se par „acceptabile”.

„Este foarte frumos, să știți, foarte îngrijit tot timpul. Se adună murdăriile, tot timpul femeile sunt active. Eu vin de vreo trei-patru ani în parcul ăsta și întotdeauna a fost frumos și îngrijit”, a spus o altă femeie.

Întrebată dacă i se pare că locurile de joacă reprezintă un pericol pentru copii, femeia a precizat: „Nu este chiar un pericol. Dar și lumea nu păstrează curățenie, aruncă pe jos. Ele, așa, sunt curate, se îngrijește de ele, dar lumea e așa cum e”.

„Mi se pare că este OK. Chiar apreciez parcul acesta, comparativ cu celelalte. Cred că este prima oară când vin primăvara, eu nu sunt de aici, din zonă. Cred că este mai bine îngrijit. Am văzut că sunt destul de mulți oameni care îngrijesc spațiul verde și florile”, a precizat o mămică din parc.

„În acest moment, este curat, îngrijit. Tot timpul se ocupă de el. Nu sunt de mult timp în zonă, dar de vreo doi ani tot am văzut că se ocupă. Față de alte parcuri, este întreținut”, a menționat o altă mămică aflată în parc.

Parcul IOR: „Este curat, îngrijit, față de Herăstrău, Cișmigiu”

Parcul IOR, actualmente Parcul Alexandru Ioan Cuza, este situat în Sectorul 3 al Capitalei și este unul dintre este unul dintre cele mai mari parcuri din București. Acesta este compus din Parcul Alexandru Ioan Cuza și Parcul Titan, alături de Lacul Titan, un lac de origine naturală, unde există cinci insule.

Întrebate cum li se pare că arată parcul, la început de primăvară, o femeie a afirmat: „Chiar îl admiram. Este foarte curat, este foarte frumos, chiar ne place. Acum l-am descoperit, de vreo lună de zile. Este destul de îngrijit, față de ce auzim de alte parcuri, ne place”.

„Noi, locuind aici, în zonă, mai mergem în Tineretului. Și Tineretului este destul de îngrijit, față de ce am auzit de Cișmigiu, de Herăstrău, de astea la care nu am fost”, menționând că parcul IOR i se pare „incomparabil”.

„În comparație cu altele, este foarte bine. Eu aici locuiesc, lângă parc. Iarna sunt două benzi, nu este pe bulevard cum este aici. Este curat”, a spus o altă femeie. Întrebată dacă se află în același stadiu ca în anii trecuți, femeia precizat: „Un pic parcă nu mai e chiar așa cum era, dar în orice caz, se cosește iarba atunci când crește mai mare. Au făcut atâtea pentru distracție, avem Insula Cățeilor”.

„Eu sunt mulțumită, că vin mereu aici și este curat. Îmi place cum e amenajat, are lumini pe seară, e frumos. Eu m-am obișnuit, sigur că îmi place. Întotdeauna a fost curat, peste tot e curățenie. Ce nu-mi place e că nu mai e poliție care să umble. Înainte, umblau polițiștii pe aici cu mașina, poate numai când e ceva spectacol, atunci mai bagă. Dar incidente n-am auzit să fie, cu copii”, a explicat o altă femeie care se plimba în parc.

„Sper să fie în continuare tot așa frumos amenajat. Noi, de obicei, stăm sus în partea aia, acolo, la platou. Este îngrijit, eu sunt mulțumită de ce s-a făcut și ce face în continuare pentru parc. S-au făcut și astea pentru copii, unde joacă ping-pong, e frumos”, a mai spus femeia.

„E foarte bun, foarte bine îngrijit. Singura chestie care mă deranjează este că au stricat toată pista de biciclete, nu mai există decât o bucățică, pe partea aia. Vin de ani de zile, adică sunt născut în cartier. Au stricat pista și au făcut-o de alergare și nu folosește la nimic. Aleargă zece oameni și duminica și sâmbăta e plin de biciclete, că toată lumea vine să se plimbe sâmbăta, duminica”, a afirmat un bărbat care a ieșit la plimbare prin parc, cu bicicleta.

„Față de Herăstrău, este îngrijit, chiar și față de Cișmigiu. Este îngrijit, nu e lăsat în paragină, că are ADP-ul aici, care se ocupă de chestia asta și foarte multă lume, care, practic, chiar se ocupă – și cosesc, și adună frunze, și adună totul”, a adăugat bărbatul.

Parcul Pantelimon: „Nu este nici îngrijit, nici curat. Avea locuri de joacă, acum nu mai are nimic”

Parcul Pantelimon, din Sectorul 3 al Capitalei, este un spațiu de agrement cu lac, pădure, loc de plimbare și recreere. Cu toate acestea, parcul se află, de departe, într-o stare cu totul deplorabilă, majoritatea zonelor din acest parc fiind chiar în paragină.

Întrebat cum i se pare că arată parcul, în prezent, la începutul primăverii, un bărbat a răspuns: „Ca vai de capul lui. Este murdar. Am văzut că au făcut pe aici niște construcții, dar încolo, dacă te duci, este urât de tot”.

„Uitați, lucrarea asta este de vreo șase ani. În loc să fi dat drumul prima dată la lacul ăla, să vină copiii, să se distreze. Alea au ruginit acolo, au fost locuri de joacă aici, acum nu mai e nimic”, a mai spus bărbatul, făcând referire la aqua parcul din Parcul Pantelimon, pe care Primăria Sectorului 3 l-a concesionat pe 35 de ani, în august 2022.

„Nu este nici îngrijit, nici curat. Cred că ar trebui să se facă mai mult. Ia uitați în partea asta cum este. Este destul de murdar aici, e groaznic”, a afirmat un alt bărbat, fiind de părere că locurile de joacă pentru copii „ar trebui înlocuite unele dintre ele”.

De asemenea, bărbatul a precizat că, prin comparație cu anii trecuți, starea parcului este „mai proastă”: „Când veneam eu cu copilul, era mult mai bine, acum arată rău de tot”.

„Ia uitați cum arată aici – al patrulea rând apă și nu i-a dat drumul nici acum. De două ori a băgat Ceaușescu, de două ori au băgat ăștia și le-au lăsat vraiște, a menționat un alt domn aflat în parc.

Cu toate acestea, bărbatul este de părere că, prin comparație cu alți ani, parcul „este mai bine, este îngrijit”: „Au făcut stadioane ca lumea de fotbal, de baschet, să joace copiii. Nu poți să-l compari cu IOR. IOR-ul e IOR, aici e altceva…”.


CITEȘTE ȘI:

VIDEO | Cișmigiu, mon amour. Povestea celei mai vechi grădini publice din București (DOCUMENTAR)

VIDEO | Parcul „Regele Mihai I al României” (fost Herăstrău), unicat în Europa (DOCUMENTAR)

Parcul Cișmigiu, mândria Bucureștiului, amenajat în stilul grădinilor englezești de un peisagist adus de la Viena, a ajuns o ruină. ”Niciodată nu a fost mai rău ca acum” | REPORTAJ FOTO-VIDEO

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu și-a început cariera jurnalistică în 2019, la Prima TV, unde a lucrat ca redactor de știri externe pentru jurnalul "Focus". Ulterior, mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Rezultate parțiale alegeri prezidențiale 2024, turul 1. Marcel Ciolacu, pe primul loc. Surpriza de pe...
Gigi Becali, DERAPAJ rușinos la adresa Elenei Lasconi! A spus-o public, ca toată România să...
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
Secretul succesului suveranistului Călin Georgescu la alegerile prezidențiale. Este la un pas de turul 2|ANALIZǍ
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu...
Ce avere are Călin Georgescu, candidatul care a provocat cea mai mare surpriză la alegerile...
George Simion susține că a intrat în turul 2 și acuză „manipularea prin sondaje toxice”....
Au fost publicate REZULTATELE de la ora 22:44. Răsturnare de situație a voturilor! Cine e...
Care este cea mai sănătoasă salată de vinete din România, potrivit lui Dragoș Pătraru
Mircea Geoană, după exit-poll: "Surprinzător și dezamăgitor. Celor mai tineri vreau să le dau ștafeta"
Când se anunță rezultatele finale la prezidențiale 2024? S-au numărat peste 99,7%
O nouă taxă pentru românii care stau la bloc. Când va fi introdusă și cât...
De ce boală secretă suferea Gabriel Cotabiță! Acum s-a aflat de ce transpira excesiv. Artistul...
Amendă pentru depășirea vitezei legale cu până la 10 km/h?
Referendum local în Capitală. Rezultat: Referedumul a trecut pragul şi varinta DA are peste 50%....
ADEVĂRUL despre România în Al Doilea Război. „Am avut norocul să...”
Se schimbă permisele, cu examen auto susținut din nou obligatoriu. Ce șoferi îl vor da
Drama haiducului neînfricat, iubit de toți românii. Domnițele oftau după el. A murit în condiții...
Cum a apărut Ilinca Simion la o secție de votare din București. George Simion a...
Călin Georgescu, prima reacție după exit poll-urile de la închiderea urnelor: „Poporul român a ales...
Oana Roman, mesaj trist despre moartea prietenilor ei, Gabriel Cotabiță și Marius Bațu. „Bucurați-vă, fraților,...
Orgoliul și mândria l-au ţinut pe Mihai Bendeac departe de Gabriel Cotabiţă: "Iartă-mă. Deși e...
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Nevasta mea s-a îmbrăcat în polițistă și mi-a spus..
Savantul român care a salvat mii de vieţi prin „Marea experienţă românească”